keskiviikko 28. marraskuuta 2007

Väärin sammutettu

Palokuntapiireissä liikkuu vanha legenda siitä miten VPK saapui palopaikalle pahasti myöhästyneenä ja talon asukkaat olivat itse sammuttaneet palon. Palopäällikön ensimmäiset sanat olivat - Väärin sammutettu.
Allekirjoittanut teki Järvenpään valtuustossa määrärahaesityksen ensi vuoden budjettiin, jolla olisi toteutettu nuorten tekemän kuntalaisaloitteen mukainen nuorisolle suunnattu alennettu kaupungin sisäisen liikenteen lippu. Valtuusto äänesti esitykseni nurin äänin 45-4. Sitä ennen kaupunginhallituksen puheenjohtaja arvosteli meikäläistä huutokauppapolitikoinnista. Nuorten tekemä aloite oli ollut myös teknisen lautakunnan käsittelyssä, mutta ei saanut muiden kuin SKP:n Kaarlo Kurtin tuen.
Kaupunginhallitus on nyt kuitenkin käsitellyt nuorten aloitteen ja päättänyt palauttaa sen uudelleen valmisteltavaksi ja suhtautunut asiaan myönteisesti. Ilmeisesti allekirjoittaneen esitys valtuustossa oli väärin esitetty. Mahtaakohan hallituksen jäsenillä olla yhtään skitso olo, kun viikkoa aikaisemmin olivat asiasta tasan eri mieltä.
Itse nuorisolipun toteuttamisen kannalta uutinen on myönteinen ja toivoa sopii, että aloite todella toteutetaan. Minua ei vähääkään häiritse hallituksen hölmöily.

2 kommenttia:

Satu kirjoitti...

Onpas hyvä loppukaneetti. En ole kuulu elämänuskostani, mutta luotan kyllä lujasti eduskuntapuolueiden kykyyn munata itsensä useampaan kertaan ennen vaaleja...

Bussilippujen korotukset ovat akuutti asia täällä Jkl:ssäkin, mutta näyttää ettei vastarintaa juuri synny.

-mauri- kirjoitti...

Uutisissa oli juuri, että julkisen liikenteen maksut on nousseet nopeammin kuin yksityisautoilun.

Meillä Porissakin varmaankin tulee bussilippuihin korotuksia. Se on jo nyt 2,7o € suunta.