tiistai 5. helmikuuta 2008

Kemijärven massat liikkeellä


Maanantaina 4. helmikuuta saapuivat kemijärveläisen Stora Enson tehtaan lakkauttamista vastustavan kansalaisliikkeen väki yöjunalla Helsinkiin. Osallistuin heidän mielenosoitusmarssiinsa Rautatieasemalta Eduskuntatalolle.
Kaikesta näki, että Itä-Lapin väki on tosissaan. On pysäytettävä järjetön hanke, joka lakkauttaa voittoa tuottavan tehtaan ja tuo lisää työttömyyttä Kemijärvelle Nokian suorittaman suoneniskun lisäksi. Mielenosoittajien usko poliitikkoihinkin oli vähissä. Heille on valehdeltu suut silmät täyteen.
Kemijärven massa-liike on joutunut itse selvittämään Kemijärven tehtaan kannattavuuden ja voitot. Kansaedustajille kerrottiin, että Suomen pohjoisimman tehtaan osuus Stora Enson liikevaihdosta on vain noin 1 prosentti, mutta sen tulos vastaa kymmentä prosenttia sen voitoista. Voiko juuri tämän kannattavampaa osaa yhtiössä ollakaan. Tehtaan lopettaminen maksaisi ainakin miljardi euroa.
Päättäjät saivat kuulla myös sen miten yhtiön johto on tuottanut kansainvälisissä seikkailuissa miljardien vahingot ja nyt tämän saman johdon päätöksien oikeellisuuteen pitäisi luottaa.
Mielenosoittajat osoittivat buuaamalla mielipiteensä Keskustan Hannes Manniselle ja Kokoomuksen Kimmo Sasille, jotka yrittivät selitellä miksi korkeinta päätösvaltaa maassa käyttävä taho ei tee mitään kemijärveläisten hyväksi. Vihreitten Sinnemäki ja Rkp:n Wideroos suorastaan huudettiin hiljaisiksi.
Tulipa hyvä olo taas kerran. Sellainen oli viimeksi TEHY:n mielenosoituksessa syksyllä.

2 kommenttia:

Ylläpitäjä: kirjoitti...

Miksiköhän Summassa ei saada samanlaista joukkohenkeä aikaan? Onko Voikkaan lopettaminen jo katkaissut henkisen selkärangan Kymenlaaksossa?

Tässä tilanteessa tarvittaisiin kipeästi kaikkien samassa veneessä olevien yhteistä vastarintaa.

http://arsi70.blogspot.com/

Anonyymi kirjoitti...

Henkinen selkäranka on katkennut koko maassa.Joitakin teräviä kannanottoja lukuun ottamatta. Jossain vaiheessa varmaan .alkaa kansa heräillä. tai sitten ei.