tiistai 9. joulukuuta 2008

Pelastettiinko kaupunginjohtaja lehmänkaupalla?

Järvenpään valtuusto äänesti viime maanantaina (8.12.)16 valtuutetun tekemästä aloitteesta, jossa esitettiin kuntalain mukaisen väliaikaisen valiokunnan asettamista selvittämään nauttiiko kaupunginjohtaja valtuuston luottamusta. Äänin 27-20, 4 tyhjää valtuusto päätti olla asettamatta kyseistä valiokuntaa. Näin ollen valtuusto ei tällä erää päässyt käsittelemään asiaa kunnolla ja pinnan alle jäi kytemään eräänlainen epävirallinen epäluottamus kaupunginjohtajan sellaisia menettelytapoja kohtaan, joita kyseisellä aloitteella haluttiin selvittää.

Valtuuston äänestyksessä enemmistön muodostivat lähinnä Sdp:n ja kokoomuksen valtuutetut. Moni valtuutettu oli ihmeissään äänestystuloksesta. Elämään jäi epäilys siitä, että joitakin asioita haluttiin peitellä ja että hyväveli-systeemi oli taas toiminnassa.

Ja siltähän se näyttää. Kaupunginhallitus oli kokoontunut tuntia ennen valtuuston kokousta ja käsitellyt kehitysjohtajan viran täyttämistä ja yllätys yllätys, virkaan esitetään valittavaksi kokoomuslainen entinen kansanedustaja Minna Karhunen.

Perusteltu kysymys kuuluukin, haluttiinko kaupunginjohtaja Kukkosta koskeva luottamusselvitys ostaa tällä valinnalla pois päiväjärjestyksestä?

Kyseisen suuripalkkaisen kehitysjohtajan viran perustamisen tarpeellisuus on ollut kaiken aikaa kyseenalainen. Varsinkin nyt, kun kaupungin taloudellinen tila kaupunginjohtajan itsensä perustelemana on menossa entistä heikommaksi ja valtuuston enemmistö päätti äänestyksen jälkeen karsia monia pieni- ja keskituloisille välttämättömiä palveluja.

Ei kommentteja: