maanantai 1. kesäkuuta 2009

Taas uusi Kiljava-virhe

Järvenpään sosiaali- ja terveyslautakunta näyttää päättäneen entisten surkeitten ja kalliitten päätösten lisäksi jatkaa kuntalaisilta kerättyjen verovarojen hulvatonta kylvämistä. On päätetty ”pelastaa” Kiljavan sairaala lähettämällä sinne erittäin korkealla hinnalla lisää potilaita. Nyt ilmeisesti terveyskeskuksen vuodeosaston potilaita aletaan toimittamaan Kiljavalle. Taitaa tulla omaisille raskaaksi käydä vanhusten vaippoja vaihtamassa Nurmijärvellä saakka. Sosiaali- ja terveyslautakunnan päätös on siinäkin mielessä todella törkeä, että samaan aikaan se suunnittelee puheenjohtaja Karhun mukaan mittavia leikkauksia palveluihin.
Päätös merkitsee sitä, että Kiljavan sairaalassa palveluja tuottava Attendo MedOne käyttää sairaalaa rahastamisen välineenä ja kunnat sitoutuvat toimittamaan potilaat ja maksamaan mitä pyydetään. Voiko loistavampaa bisnesideaa enää kehittääkään.
Homma alkaa muistuttaa Järvenpään kaupungin korkeimman johdon suojeluksessa tapahtunutta toimintaa Adultan koulutusyhtiössä. Sitä yhtiötä käytettiin myös verovarojen siirtämisen välineenä yksityisille firmoille ja konsulteille. Valtio on perimässä takaisin menettämiään verorahoja jopa 34 miljoonaa euroa. Ei ole vaikea arvata keiden kontolle tämäkin lasku lopulta tulee maksettavaksi.
Kiljavan sairaalan osalta pitää epäterve peli puhaltaa nopeasti poikki, ennen kuin syntyy todella suuret laskut. MedOnen kanssa tehty palvelusopimus on irtisanottava ja muutettava sairaala kuntien itsensä hoitamaksi laitokseksi.

Ei kommentteja: