perjantai 5. lokakuuta 2007

Lisää liksaa hoitajille


Tänään oli terveydenhoitoalan työntekijöiden mielenosoitus. Osallistuin siihen tukeakseni heidän kamppailuaan parempien palkkojen puolesta. Harvoin olen päässyt olemaan mukana niin taisteluhenkisessä ja poliittisesti terävässä mielenosoituksessa.

Marssi Helsingin stadionilta eduskuntatalolle oli värikäs ja määrätietoinen. Eduskuntatalolla pidetty varsinainen mielenosoitus kertoi sen, että hoitajat ovat saaneet mittansa täyteen. Hallituspuolueiden Kokoomuksen, Keskustan, Vihreitten ja RKP:n edustajat buuattiin ja vihellettiin hiljaisiksi. SDP:n Heinäluomaltakin vaadittiin tekoja ei sanoja.

Vastikään on paljastunut, että valtio on saamassa 2,8 miljardia euroa enemmän verotuloja kuin tälle vuodelle on budjetoitu. Ensi vuoden budjettiesitys on laadittu kaksi mijardia ylijäämäiseksi. Kyse ei siis ole rahapulasta. Valtiolla on varaa laittaa hoitajien palkka-asiat kuntoon vaikka kertaheitolla eikä siihen tarvita kuin osa ylijäämistä.

Hoitajat todella tarvitsevat kaiken tuen palkkavaatimuksilleen. Se on paitsi tulonjaon oikeudenmukaisuuden, myös julkisten palvelujen kehittämisen kannalta äärimmäisen tärkeä asia.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hoitajien palkkavaatimus on oikeutettu. Ihmettelenn vain missä viipyy SAK tukikannaotto ja solidaarisuus.
Luottamusmies

Satu kirjoitti...

Täällä Jkl:ssä käydään nyt kiistaa hoitajat vastaan keittäjät. Ilmeisesti hoitajien pitäisi hoitaa keittäjienkin asiat...

Vaikuttaa siltä, että hoitajat syyllistetään nyt rankasti kuntatalouden romuttamisesta. Sillä ei tunnu olevan mitään merkitystä, että heidän palkkavaatimuksiinsa ei ole vastattu vuosikausiin: koskaan ei ole ollut olevinaan tarpeeksi rahaa.

Ei meillä nyt oikein siihenkään ole kansantaloudellisesti varaa, että suomalaiset sairaanhoitajat lähtevät parempien liksojen perässä Norjaan.

Johannes kirjoitti...

Jos hoitajaien palkka oli 70 luvulla insinörien tasolla, niin kysyn miksi olemme päässyt tähän tilanteen ? kunnilta rehelinen vastaus please!

Ylläpitäjä: kirjoitti...

Johannekselle:

Kai se porvareiden (SDP, Kok & Kesk) ajama jatkuva kuntien valtionosuuksien leikkaaminen ainakin osaselityksestä käy??

http://arsi70.blogspot.com/